فرش دستباف ایران سفیر فرهنگ و هنر این سرزمین به سراسر جهان است. فرش دستباف افزون بر جایگاه والای هنری در طول حیات خود دارای ارزشهای اقتصادی و اجتماعی ارزندهای است که ضرورت توجه بیشتر به این کالا و سرمایه ملی را نشان می دهد.
دستهای پر هنر اما پینه بسته بافندگان فرش که بر فروزنده چراغ پرنور هنر فرشبافی و پاسدارنده ارزشهای آن در طول تاریخ این ملتاند و همچنین گامهای استوار طراحان، نقاشان، ریسندگان، رنگرزان، محققان، پژوهشگران و استادکاران که راههای پرپیچ و خم پهنه این مرز و بوم را در جهت اعتلاء هنر و صنعت ارزشمند فرش در نور دیده و سینه پرمهرشان سنت دیرپای این دستباف را در خود جای داده و دستهای معجزهگر آنها این نتیجه تلاش نسلهای گذشته خود را به هنردوستان در سراسر عالم تقدیم می دارد.
اقتصاد در سطح جهانی بسرعت به سمت همگرایی در حال حرکت و ادغام اقتصادهای ملی در اقتصاد بینالمللی و وابستگی متقابل اقتصادی کشورها به شدت در حال افزایش است. با توجه به این که رقابتپذیری، حیاتیترین مساله در فرایند جهانی شدن است، شناخت مزیتهای نسبی کشور در بخشهای مختلف اقتصادی میتواند گام مهمی برای افزایش رقابتپذیری اقتصاد باشد. یکی از صنایع مهمی که بدین منظور باید مورد مطالعه قرار گیرد، صنعت فرش دستباف است. با توجه به ویژگیهای ساختاری و تنوع و تخصصهای منطقه ای گوناگون در خصوص شیوه بافت، طرح و نقشه و رنگ آمیزی، فرشهای ایران می تواند بعنوان یکی از عمدهترین مراکز تولید فرش دستباف در جهان می باشد.
توسعه و رونق این صنعت، آثار مثبتی بر اقتصاد کشور خواهد داشت و موجب ایجاد اشتغال مستقیم و غیرمستقیم، ایجاد ارزش افزوده و درآمد ارزی و افزایش صادرات و همچنین رونق و توسعه زندگی روستایی خواهد بود. بررسی وضعیت تولید و صادرات فرش دستباف کشور نشان می دهد که در صورتی که از این صنعت حمایت های لازم و مناسب به عمل آید، در آینده نزدیک علیرغم وجود کشورهای رقیب تولیدکننده این محصول در جهان، شاهد رشد این صنعت در کشور و بدست آوردن سهم بیشتری از بازارهای خارجی خواهیم بود.
ما بر اساس بند ۵ تصویب نامه شماره ۸۱۲۹۳ مورخ ۲۳/۵/۸۶ هیئت وزیران، با هدف حمایت همه جانبه در عرصههای مختلف تولید و عرضه ارزشهای هنری و فرهنگی فرش دستباف ایران در این عرصه اقدام نموده ایم.